Nå Diskutere

Oppdaterer For Tilgjengelighet


Oppdaterer For Tilgjengelighet

Det nye tillegget (til venstre) er undervurdert.

Det nye tillegget (til venstre) er undervurdert.

Etter mange år med å forsøke å bli gravid, oppdaget Candice Hadley og Bob Johnson at de ventet samme dag de gjorde et tilbud om å kjøpe sitt drømmehus - en statelig italiensk gård som ligger en time utenfor Chicago. Longtime OHJ-lesere, de hadde funnet huset i bladets sider. "Jeg elsket alltid å se på de historiske eiendomsoppføringene i ryggen og drømmer," forklarer Candice.

Da paret lukkede hjemme og var klar til å flytte inn, var Candice ca 6 måneder sammen, så det var en overraskelse da sønnen Sam, kom bare to uker senere. "Vi skjønte bare at han var spent på å se sitt nye hus," sier Candice.

Som Sam vokste, ble det tydelig at han hadde noen utviklingsmessige utfordringer, så Hadley-Johnsons begynte å lete etter måter å utnytte deres 1865 hus for å bedre imøtekomme deres sønns behov. De søkte en arkitekt opplevd i historiske hus og funksjonshemmede tilgang til å hjelpe dem, og fant både i Michael A. Lambert, ARRIS Architects + Planners.

Innebygde bokhyller med lagring under er trimmet i historiske støpte mønstre.

I Candice kontor, er området under eaves satt til kreativ bruk å vise fotografier.

Bak inngangen er verandaen som en passasje for huseiere sønnen, Sam.

12 Galleri 12 Bilder

"Som Sam vokst til en ung mann, har hans ønske om større mobilitet og uavhengighet vært en utfordring i hans historiske murer," sier Michael, hvis mål med Hadley-Johnsons var å skape et romvennlig forhold til Sams behov uten å gå på kompromiss integriteten til hjemmets historiske arkitektur.

Bak inngangen er verandaen som en passasje for huseiere sønnen, Sam.

Bak inngangen er verandaen som en passasje for huseiere sønnen, Sam.

Til å begynne med, Sam, som har cerebral parese, trengte et nytt, komfortabelt soverom med eget rullestoltilgjengelig bad. Hadley-Johnsons ønsket også å skape ytterligere første etasje boareal for Sam, og så nedover veien, håpet å bygge seg en egen stue også. "Jeg forventer at en dag vil han være nær oss, men ha mer uavhengighet og ikke være rett under nesene våre," forklarer Candice.

Ved å skape Sams soverom, var den første utfordringen å avgjøre hvor å sette den. To mulige utfordrere dukket opp: Hjemets opprinnelige salong, som ble ettermontert som Candice kontor under et tidligere ARRIS-prosjekt og spisestuen. "Loungen var i utgangspunktet firkantet, så det tillot Sam mye manøvreringsrom, så vel som plass til venner og sleepovers," sier Michael. Beslutning gjort - Candice kontor ville flytte til loftet.

For å legge til rette for en enkel soveplass for Sam, ble parlens enkeltdør omgjort til doble svingdører med en balllås øverst, som Sam kan åpne og lukke seg selv (noe han ikke kunne klare med lommedører). "I denne regionen har mange historiske hus doble svingdører, så det var følsomt for perioden, sier Michael. Den opprinnelige døren var sammenkoblet med en indre dør fjernet i tidligere tiår, som ble funnet på stedet.

Det neste hinderet var på badet. Mens salongen ved siden av et pulverrom, også tilgjengelig fra gangen, var det ikke stort nok til å inneholde et toalett, vask og handikap-tilgjengelig dusj. Michael kom opp med ideen om å plassere vasken rett utenfor badet i soverommet selv, og laget et kabinett-lignende møbel for å huse det. "Det fungerer veldig bra," sier Candice, "fordi Sam kan skyve rullestolen helt opp under skapets ben." Med tanke på historiske detaljer, da teamet forseglet den gamle halldøråpningen for å bygge dusjen, innkapslet de den opprinnelige dørmaskinen bak den nye dusjmuren. "Maskinvaren er fortsatt der," sier Michael, "så alt er helt reversibelt."

På kjøkkenet er tinntaket malt en levende fargetone som kompletterer flisens bakpluss. Sam kan spise på øya takket være en teleskopisk funksjon på stolen.

På kjøkkenet er tinntaket malt en levende fargetone som kompletterer flisens bakpluss. Sam kan spise på øya takket være en teleskopisk funksjon på stolen.

For å gi Sam enklere tilgang i hovedetasjen, ble to døråpninger utvidet fra 2'8 "til 3'4" for å imøtekomme den 15 år gamle nye, voksne, store motoriserte rullestol. Han kan nå få tilgang til hvert rom i første etasje. Kjøkkenoppsettet ble også revidert med Sam i tankene. Hadley-Johnsons følte at det var viktig å beholde det opprinnelige fotavtrykk, men for å forbedre strømmen i det lille rommet, reorienterte Michael kjøkkenet, snu det gamle spiseområdet til en sti for å få tilgang til det nye familierommet, noe som skaper et rett skudd for Sam å reise fra ett rom til et annet. Tilsetningen av en halvøy la til et arbeidsområde med utsikt til det nye familierommet, samt et sted hvor familien kan ta en matbit sammen. "Sam er rullestolteleskoper opp, så han kan spise på disken også," sier Candice. Kjøkkenet kan skryte av bunnsteins benkeplater, en kopperavstandsdeksel og tin takfliser malt en pulserende teal, en ide som var alle Bobs. "Først hadde Candice ikke et tinntak, men jeg hadde sett dem i mange gamle hjem og likte ideen," sier Bob. "Fargen var en annen sak. I begynnelsen tenkte vi på kobber, så jeg foreslo å legge til litt farge..."

Like utenfor kjøkkenet er det nye familierommet lyst og luftig og aksentert med innebygde innfelt i gjenopprettede historiske lister; Det er et komfortabelt sted hvor familien tilbringer mye tid. "Jeg liker den åpne plassen i stuen for at min sønn kan redde rundt i," sier Bob. Enkel bevegelse tilrettelegges også av en ny inngang til Sam, som nå får tilgang til huset via egen heis, som begynner på bakkenivå og går opp en etasje.Heisen, som faktisk er en lukket verandaheis, setter Sam i et flislagt rom ved siden av bakdøren til hjemmet, hvor stolens hjul kan tørkes rent uten for mye trøbbel. "Det var veldig viktig å Candice og Bob at Sams inngang er nær alle andres," sier Michael. Som det viser seg, er denne delen av prosjektet en av Sams favorittfunksjoner. "Sam elsker absolutt heisen," sier Candice.

Det nye familierommet har mange tradisjonelle arkitektoniske funksjoner, blant annet vinduer og vinduer som passer perfekt til hjemmeens originaler. Viktigst, det byr på god plass for Sam å manøvrere rundt.

Det nye familierommet har mange tradisjonelle arkitektoniske funksjoner, blant annet vinduer og vinduer som passer perfekt til hjemmeens originaler. Viktigst, det byr på god plass for Sam å manøvrere rundt.

En ny kjellerleilighet, lagt til etter Sams fremtidige behov, sitter rett under stuen. Leiligheten har flisegulv for god trekkraft og et stort bad for funksjonshemmede, samt god plass hvor Sam kan leve mer uavhengig i årene som kommer.

Siden Sams nye soverom overtok Candices gamle kontor, designet Michael et annet arbeidsområde på loftet. «Jeg elsket loftet på rommet jeg pleide å bo hos mormors hus, men jeg likte ikke at det føltes lukket inn,» sier Candice. Derfor var et hovedmål for kontoret å holde rommet luftig; tilpassede innbygninger og takvinduer bidrar til å få det til å fungere.

Noen originale arkitektoniske elementer har også fått en finjustering. Den ene var verandaen, som hadde falt av år tidligere. Michael fant spøkelser på forsiden av huset, noe som gjorde det mulig for ham å nøyaktig gjenskape innleggene og parentesene. Balustrene var litt mer av et gjettespill - mønsteret kom fra et opprinnelig eksempel Candice og Bob oppdaget på et annet italiensk hus i Delavan, Wisconsin, og kjørte tilbake fra en helgetur. "Vi fotograferte den våpenhuset om natten, og Michael kunne ta det konseptet og skape mønsteret," sier Candice.

I Candice kontor, er området under eaves satt til kreativ bruk å vise fotografier.

I Candice kontor, er området under eaves satt til kreativ bruk å vise fotografier.

Mikaels kreativitet kom også inn i spisesalen - et rom Candice kaller det mest historiske rommet i huset - der en peis lagt av tidligere eiere trengte hjelp. "Den gamle peisen var en veldig 1970-visjon om hva en kolonial peis skulle være, og stemte ikke overens med huset i det hele tatt," sier Michael. "Så spørsmålet var: Hvordan gjør vi det minst sympatisk?" Michael fant en kalkstensmantel som nesten matchet fargene til stiftelsen. "Det er ikke historisk på noen måte, men den generelle karakteren er passende for huset," sier han. En overraskelsesfunn i dette rommet var en tidskapsel. "Da vi trakk tapetet ned, fant vi ut at folk som hadde bodd her, hadde penciled sine navn over gipset," sier Candice. "Så vi signerte veggene også, før vi repapered dem."

Hva Hadley-Johnsons liker best om deres nye tillegg er måten deres sønn beveger seg lett rundt i huset, noe de ikke tar i det hele tatt for gitt.

"Da Sam har blitt eldre og større, kan vi ikke lett gå til andres hus, så vi trengte virkelig å kunne gjøre mer underholdende her, sier Candice. "Nå er det god plass til det."

"Dette er det eneste hjemmet Sam har hatt," legger hun til. "Jeg vil at det alltid skal være behagelig for ham."

Forfatteren Av Artikkelen: William Larsen. Unabhängiger Konstrukteur und technischer Experte. Arbeitserfahrung in der Baubranche seit 1980. Fachkompetenz in den Richtungen: Bau, Architektur, Design, Hausbau.

Video Instruksjon: WPvakt.no - WordPress Sikkerhetstjeneste.


Del Med Vennene Dine
Legg Til En Kommentar